Alışılmamış Tatlar

Orijinal Adı:

Bulunduğu Oyunlar:

Kitap Kategorisi:

Çevirmen:

Kitap Künyesi
Oyunlar : Skyrim
Çevirmen: Zafer Çoruh
Orijinal İsim: Uncommon Taste

Tebrikler!

Bu cildi açarak büyük bir maceraya ilk adımı atıyorsunuz, aynı zamanda Breton mutfağının sayısız güzelliklerine yolculuk yapacaksınız. Çok güzel kokular, yeni tatlar öğreneceksiniz. İmkansız gelebilir ama öyle değil.

Bu kitaptaki tariflere dikkatlice uyarsanız, olağanüstü tabaklarınızla etrafta büyücü diye anılabilirsiniz. Ama bu kitaptaki “büyüler” sadece kalbinizi ele geçirir, leziz tatları kolayca yapmanız için baskı yapar ve sonsuza dek zevk almanızı sağlar.

Artık başla ve bir gün sen de bir gurme ol!

 

————————

 

Günışığı Suflesi

İçindekiler

– 2 Yarımşar Onsluk İnek Peyniri.

– 1 Onsluk Tereyağı

– 1 Ons Un

– 9 Ons Süt

– Bir Tutam Tuz

– Bir Tutam Biber

– Bir Fincan Dolusu sütlü Ceviz

Tarifi

– Fırınınızı ateşe verin ve orta dereceye kadar ısıtın.

– Peyniri yeni bileylenmiş elf hançeriyle ince ince rendeleyin.

– Yumurtanın beyazını sarısından ayırıp beyaz kısmına yoğunlaşana kadar hızlıca çırpın.

– Yemeğin özelliği olan Günışığı Sosunu hazırlayın – tereyağını eritin ve iyice karışana dek çırpmaya devam edin. Karışımı fırına koyun ve nazikçe çırparken süt ekleyin. Çırpmayı sakın bırakmayın! Karışım yoğunlaşana kadar 10 dakika falan devam edin. Sadece ve sadece, Günışığı Sosu bu şekilde hazır olur.

– Tuz, biber ve sütlü ceviz ekleyip fırından kaldırın.

– Rendelenmiş peyniri ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpmaya devam edin. Ardından yumurtanın beyazını özel oyma odundan yapılmış bir kaşık ile ekleyin.

– Ardından karışımı nazikçe sufle tabaklarını dolduracak kadar (tamamen değil!) doldurun.

– Tabakları orda sıcaklıkta olan fırınınıza koyup kapağını kapatın! 25 dakika civarı kapalı kalmalı, aksi takdirde lezzetli güneşiniz Güneşiniz doğup fırınınızın derinliklerine dökülür.

– 25 dakika sonra çıkarın ve hemen servis yapın.

İşte görkemli güneş ve lezzetli Güneşışığı Suflesi!

 

————————

 

Muhteşem Çorba

İçindekiler

– 4 Bardak Tavuk Suyu

– 4 Bardak Et Suyu

– 2 Yarımşar Onsluk Tereyağı

– 1 Sürahi Dolusu Un

– 1 Bardak Dolusu Doğranmış Havuç

– Yarım Bardak Dolusu Doğranmış Soğan

Tarifi

– Fırınınızı ateşe verin ve düşük ısıda bırakın.

– Bütün malzemeleri büyük bir çorba kasesinde karıştırın.

– Hızlıca çırpın!

– Isındıklarında, hemen karışımı kilden çorba kaselerine doldurun!

 

Gurme’nin favori tabağına – the Muhteşem Çorba’ya dikkatli bak!

Dur biraz. Neyi merak ettiğinizi biliyorum. “Bu kadar mı? Sadece bunlar mı vardı? Gurme’nin sırrı ne?”

Gerçekten en gizli, en popüler tabağımın sırrını vereceğimi mi sandınız? Tahmin edin ne oldu? Yaptım! Sır, dostlarım, SİZSİNİZ! Bu doğru, Muhteşem Çorba leziz ve olağandışı. Sıralanmış basit tarifleri kullanarak yürekten, leziz bir çorba yapabilirsiniz. Ama Muhteşem Çorbayı muhteşem yapan şey, sadece şefin hayal gücüne dayalı. Bunu yapabilir misiniz?

Muhteşem Çorba’yı servis ederek yetişkin insanları [gerçekten] sevinçten ağlattım. Ne eklediğimi tahmin edebilir misiniz? Büyü yapabilir misiniz?