Kayıp Kehanet

Orijinal Adı:

Bulunduğu Oyunlar:

Kitap Kategorisi:

Çevirmen:

Orjianl ismi: The Lost Prophecy

Çeviren: Muhammed Ali Erenbilge

 

[Muhalif Rahipler’in Apografa’sından alınmış, Holamayan Başrahibi Gilvas Barelo tarafından şerh düşülmüştür.]

On birinci neslin yedinci alametinden,

Ne Tazı ne de Guar, ne Tohum ne de Tırmık,

Fakat Ejder-doğan ve uzaktaki yıldızlarca işaretlenmiş,

Kızıl Dağ’ın altındaki Dışarlıklı Enkarne,

Yedi lanete karşı gelen Kutlu Misafir,

Yıldızla kutsanmış eli üç kere lanetlenmiş kılıcı tutar,

Yası tutulmamış hanenin semeresini vermek için.

Notlar

Satır 1-3: ‘Eski ailelerden ama dört büyük Kültopraklı boylarından biri değil. Yabancı yıldızlar ve Ejderha işareti altında doğmuş — İmparatorluk işareti.’

Satır 4-5: ‘Dışarlıklı Enkarne’, kelimeler arasında vurgu yapan resmi bir sıfat gibi gözüküyor. ‘Kutlu misafir’ olan Dışarlıklı Enkarne, kabilelerin birinde doğmamıştır ama kabileden biriymiş gibi kabul edilmiştir. Kızıl Dağ’ın altında yedi lanet ile yüzleşip denge getirecektir. Ayrıca ‘Yedi Lanet’ kehanetini okuyun. Bir zamanlar büyük büyücü-efendiler olan ve Kültopraklılar tarafından ‘kül vampirleri’ olarak adlandırılan Dagoth Ur’un yedi akrabası, Dagoth Ur’a hizmet eder.

Satır 6-7: ‘Yıldızla kutsanmış’ sözü, büyünün, kaderin ve kehanetin hamisi olan Daedra Efendisi Azura’yı işaret eder. ‘Üç kere lanetlenmiş kılıç’, Kızıl Dağ savaşı ve Dwemer zanaatkâr efendisi Kagrenac ile ilişkilendirilen Keskinodak isimli silahı işaret ediyor olabilir. ‘Semeresini vermek’ ise, bir atasözüne gönderme yapıyor. “Neyi ekersen onu biçersin”, yani işçilerin neyi hak ediyorsa onu elde edersin anlamında. Hem olumlu bir mükâfat anlamı, hem de olumsuz bir cezalandırma anlamı veriyor. ‘Yası tutulmamış hane’ de, kayıp Büyük Dunmer Hanelerinden biri veya ikisi olabilir — Dwemer Hanesi ve Dagoth Hanesi.