Aldmeris

Elder Scrolls’un gizemli kıtalarından Aldmeris, elf ırkının ortaya çıktığı yer kabul edilir. Romantik elflerin evimiz diye nitelendirdiği bu yerin nerede olduğu, başına ne geldiği hatta var olup olmadığı bile bilinmemektedir. Elf çağının sözlü kaynaklarına dayanan yaratılış efsanelerinde, evren yaratılırken elflerin Aldmeris’e yerleştiğinden bahsedilir.

Anuad’da Aldmeris

Anuad kitabında anlatıldığına göre evrenin yaratılmasında rol alıp tanrısallıklarını yitiren Ehlnofeylerin çoğunluğu eksiksiz bir biçimde Nirn’e ulaşır. Bunlar sınırlarını dışarıdaki kaosa karşı sağlamlaştırır ve izole bir hayat yaşar. Bu grup ileride elfleri oluşturacaktır. Bir diğer ehlnofey grubu ise dağınık ve düzensiz bir şekilde Nirn’e ulaşır. Kafaları karışık halde etrafta gezinen bu grup zaman içerisinde birbirine kavuşur. Bu ikinci grup da insanların atalarıdır. Dağınık olan gezgin ehlnofeyler, yerleşik ehlnofeyleri keşfettiklerinde onların aralarına karışmak isterler ama bu kabul görmez. Bunun neticesinde dolaylı olarak insanlar ile elfler arasında büyük bir savaş çıkar. Yerleşik ehlnofeyler kadim zamanların bilgeliklerini muhafaza etmişlerdi; ama gezgin ehlnofeyleri ise Nirn’ün çetin şartları güçlendirmişti. Bu savaş sonrasında Nirn’ün yeryüzü şekillenir. Kıtalar batar, yeni okyanuslar ortaya çıkar. Eski Ehlnofeylerin ülkesi yıkılır ve böylece Tamriel doğar. Elfler güneydeki Aldmeriste kalırken, insanlar da kuzeydeki Atmora’da yaşar.

Kaşif Topal

Aldmeristen göç eden elfler Yaztutan Adalarına gelir. Bir zaman sonra üç tane keşif gemisi gönderip Aldmeris’i bulmaya çalışırlar. Bir gemi güneye, bir diğer gemi kuzeybatıya, ve sonuncu gemi de kuzeydoğuya yelken açar. Sadece kuzeydoğuya giden Kaşif Topal’ın komutasındaki gemi geriye döner. Diğer iki gemi kaybolur. Topal ise Tamriel’ı keşfetmiştir. Bu yüzden kendisine Niben’in Babası da denmektedir. Topal’ın keşfiyle Tamriel’ın sahil haritası çizilir. Bu harita hala daha Yaztutan’daki Kristal Kule’de bulunmaktadır. Dolayısıyla bu olay mistik bir tarihi gelişme değildir. Tamriel’ın keşfinden sonra farklı elf grupları bu yeni kıtaya göç eder. Ve böylece Aldmer ırkı farklı alt gruplara bölünür.

Mecazi mi Gerçek mi?

Aydınlanma Akademisi Tarih Bölüm Başkanı olan Lailfin’e göre Aldmeris’in varlığı şüphelidir. Lailfin, Her Yerde Batan Adalar isimli çalışmasında Aldmeris, Yokuda, Thras, Pyandonea, Eyevea, Artaeum ve Dranil Kir adalarının hepsinin ortak noktasının batmaları olduğunu ve bu ihtimalin düşük olduğundan bahseder. Geçmişte kıtaların sürekli “batması” ona göre mantık dışıdır. Yine bu yazara göre Yokuda’nın Kılıç Şakıyanlar isimli savaşçı grubunun tek bir kılıç darbesiyle koskoca kara kütlesi olan Yokuda’yı batırması, Tamriel’ın birleşik donanmasının Sloadların vatanı Thras’ı batırması ve elflerin vatanı Aldmeris’in de bir şekilde batması aslında mecazi bir olaydır. Batma olayın bir kıtanın fiziksel olarak yok olmasından ziyade, orada yaşayan medeniyetin silinerek yeryüzünden yok olması olarak yorumlar.

Netice itibariyle Aldmeris sadece masallarda ve efsanelerde anlatılan elflerin anavatanıdır. Gerçekten var olup olmadığı bilinmiyor.