Orjinal ismi: Redoran Cooking Secrets
Çeviren: Muhammed Ali Erenbilge
Yengeç ve Böcek Eti
2 avuç dolusu böcek eti
4 tutam fitilbuğday
1 büyük kwama yumurtası
Bir çamuryengecinin eti (iki porsiyon)
1 avuç dolusu doğranmış acıyeşil
Yumurtaları fitilbuğday ve böcek eti birlikte geniş bir kapta çırpın. Yavaşça yengeç eti ve acıyeşil ile karıştırın. Kapalı olarak bir ila bir buçuk saat arası pişirin (bıçağı batırdığınızda temiz çıkarsa pişmiştir).
Tazı ve Sıçan
1 tart hamuru
Yarım kilo kıyma (tazı ve sıçan eti karışımı)
Bir buçuk avuç pişirilmiş tuzpirinci
1 avuç dolusu böcek eti
1 küçük kwama yumurtası
Bir tutam kül tuzu
Et karışımını bir tavada açık ateşte pişirin. Et kahverengileşmeye başladığı zaman tuzpirincini ekleyin. Bir süre karıştırın ve ardından da böcek eti ile kwama yumurtasını ekleyin. Kwama yumurtası tamamen piştiği ve böcek eti eridiği zaman karışımı tavadan tart hamurunun içine dökün. Kül tuzunu serpin ve üzerini tart hamuru ile kapatın. Sıcak fırında bir saat on beş dakika pişirin.