Redoran Mutfak Sırları

Orijinal Adı:

Bulunduğu Oyunlar:

Kitap Kategorisi:

Çevirmen:

Orjinal ismi: Redoran Cooking Secrets

Çeviren: Muhammed Ali Erenbilge

 

Yengeç ve Böcek Eti

2 avuç dolusu böcek eti

4 tutam fitilbuğday

1 büyük kwama yumurtası

Bir çamuryengecinin eti (iki porsiyon)

1 avuç dolusu doğranmış acıyeşil

Yumurtaları fitilbuğday ve böcek eti birlikte geniş bir kapta çırpın. Yavaşça yengeç eti ve acıyeşil ile karıştırın. Kapalı olarak bir ila bir buçuk saat arası pişirin (bıçağı batırdığınızda temiz çıkarsa pişmiştir).

Tazı ve Sıçan

1 tart hamuru

Yarım kilo kıyma (tazı ve sıçan eti karışımı)

Bir buçuk avuç pişirilmiş tuzpirinci

1 avuç dolusu böcek eti

1 küçük kwama yumurtası

Bir tutam kül tuzu

Et karışımını bir tavada açık ateşte pişirin. Et kahverengileşmeye başladığı zaman tuzpirincini ekleyin. Bir süre karıştırın ve ardından da böcek eti ile kwama yumurtasını ekleyin. Kwama yumurtası tamamen piştiği ve böcek eti eridiği zaman karışımı tavadan tart hamurunun içine dökün. Kül tuzunu serpin ve üzerini tart hamuru ile kapatın. Sıcak fırında bir saat on beş dakika pişirin.